Köpvillkor gällande Salong Crystal

Om Barbe De Stockholm

Salong Crystal är en e-handel och försäljningsplattform som ägs av Barbe De Stockholm organisationsnummer 559297-7739 Barbe De Stockholm äger därmed rätten till allt innehåll på salongcrystal.com

På Barbe De Stockholm.com finner du det mest inom fitness industrin, både som inspiration men främst en shop för dig som ska tävla inom fitness. Barbe De Stockholm ägs av Jenny Söderström som själv är en tävlande PRO-atlet i bodyfitness. Hon är ensam drivande i företaget och skapandet av Barbe De Stockholm bikinis.

Paketering och leveranser från Barbe De Stockholm sker normalt inom 24 timmar.

Uppgifter om bolaget

Barbe De Stockholm 

Scheelegatan 13

112 28 Stockholm

Organisationsnummer: 559297-7739

Momsregistreringsnummer: SE559297-7739

E-post: info@salongcrystal.com

Telefon: 08-6548111

Allmänna villkor

Barbe De Stockholm jobbar hårt för att informationen på dess försäljningsplattformar ska vara korrekt men reserverar sig för slutförsäljningjning samt eventuella informationsfel. Detta kan vara produktbeskrivningar, bilder eller felaktiga priser.

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren tillämpas vid köpeavtal mellan Barbe De Stockholm och konsument, organisationsnummer 559297-7739. För att du som kund ska känna dig trygg med att handla av Barbe De Stockholm så tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp hos Barbe De Stockholm.

Personuppgifter

Vid beställning hos Barbe De Stockholm godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Barbe De Stockholm (org. nr 559297-7739) Barbe De Stockholm´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Användandet med Barbe De Stockholm´s behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

  1. Kunna fullgöra köp hos Barbe De Stockholm och dess försäljningsplattformar.
  2. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Barbe De Stockholm´s kanaler.

Bambora kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Bambora är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Bambora villkor Barbe De Stockholm kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Vid användning av våran FAQ lagras de personuppgifter som du uppger i FAQ för att kunna tillmötesgå kunder på ett snabbare och bättre sätt. Informationen används även i förbättringsarbete på Barbe De Stockholm´s plattformar. Informationen som lagras är t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer och text som du själv uppger vid FAQ.

Om du som kund väljer att e-posta till Barbe De Stockholm eller någon annan e-postadress knuten till Barbe De Stockholm så kommer din e-postadress samt e-posthistoria att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende. Denna information kan även användas i förbättringsarbete inom Barbe De Stockholm.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Barbe De Stockholm. Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen. Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

Barbe De Stockholm

Scheelegatan 13

112 28 Stockholm

SVERIGE

Användarkontot

Som kund hos Barbe De Stockholm´s olika försäljningsplattformar så kan det krävas att man skapar ett användarkonto. Om Barbe De Stockholm misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto, lämnat felaktiga uppgifter, lämnat ut sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Barbe De Stockholm rätt att stänga av Kunden. Barbe De Stockholm har även rätt att hursomhelst ändra inloggningsuppgifter.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Barbe De Stockholm´s försäljningssajter ger du också Barbe De Stockholm rätten att publicera dem på Barbe De Stockholm´s försäljningsplatser samt i andra kanaler och medier. Barbe De Stockholm förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Priser och Avgifter

Priser som anges på Barbe De Stockholm´s försäljningsplattformar anges inklusive mervärdesskatt (moms). Inga dolda avgifter. Frakt tillkommer på alla köp med undantag vid erbjudanden och/eller kampanjer om frifrakt eller andra undantag gjorda av Barbe De Stockholm. Vid köp mot fakturaupplägg kan avgifter på dessa förekomma och detta står i klartext när man väljer faktura som betalalternativ. Outlösta paket debiteras extra med 299kr (SEK) per outlöst leverans.

Upprättande av Avtal om köp

Barbe De Stockholm´s varor beställs på våra e-handlar. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Barbe De Stockholm via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies. Vid beställning på Barbe De Stockholm´s försäljningsplattform kommer Barbe De Stockholm att skicka en preliminär orderbekräftelse tillbaka till den uppgivna e-postadressen. Den preliminära orderbekräftelsen går även till Barbe De Stockholm´s manuella kontroll. Efter den blivit godkänd av kontrollanten så skickar Barbe De Stockholm ut en slutgiltig orderbekräftelse som blivit kontrollerad och godkänd till den angivna e-postadressen. När denna orderbekräftelse skickats har ett avtal mellan Barbe De Stockholm och beställaren slutits.

Betalning

I samarbete med Bambora erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Bambora Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Bambora villkor. Genom att klicka på slutför köpet godkänner du Barbe De Stockholm´s allmänna villkor.

Bambora villkor hittar du här: https://www.bambora.com/sv/se/villkor-och-foreskrifter/

Bambora Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Bambora Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Bambora påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Bambora Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Barbe De Stockholm rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Barbe De Stockholm inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Erbjudanden och kampanjer

Barbe De Stockholm använder sig ofta av kampanjer och erbjudanden på sina handelsplattform. Vid dessa tillfällen gäller villkoren i kampanjerna och erbjudandena.

Leverans och fraktvillkor

Barbe De Stockholm använder följande fraktalternativ: Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe eller i vissa fall direkt hem till dörren, brevlådan/brevinkast. I de fall paketet finns för uthämtning hos ombud skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Normal leveranstid är ca. 1-4 arbetsdagar från det att Barbe De Stockholm har bekräftat din beställning via e-post. Mänga av våra leveranser kommer fram redan dagen efter vi skickat dem. Vi skickar normalt varor redan samma dag om beställningen är gjord innan 16.00. I samband med att din order skickas från Barbe De Stockholm´s lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 1-4 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Barbe De Stockholm. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Barbe De Stockholm´s administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

ÅNGERRÄTT

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Barbe De Stockholm har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer ej returen att återbetalas.

Du kan också meddela Barbe De Stockholm om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Barbe De Stockholm. Blanketten hittar du här:

http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett.

Blanketten skickas sedan till följande adress:

Barbe De Stockholm

Scheelegatan 13

11228 Stockholm

SVERIGE

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning , ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Barbe De Stockholm eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Barbe De Stockholm har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Barbe De Stockholm ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Barbe De Stockholm förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Barbe De Stockholm har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Transportskador

Barbe De Stockholm ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Barbe De Stockholm rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Barbe De Stockholm´s kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Barbe De Stockholm tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Barbe De Stockholm rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Barbe De Stockholm bekostar en retur per försändelse. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta Barbe De Stockholm´s kundtjänst.

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten.

Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt. Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via Barbe De Stockholm´s handelsplatser på nätet och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Länkar

Länkar som leder utanför Barbe De Stockholm´s handelsplattformar ansvarar inte Barbe De Stockholm för innehållet på. Kontrollera så du fortfarande befinner dig på en av Barbe De Stockholm´s plattformar innan du ingår avtal.

Force Majeure

Force Majeure I händelse av omständigheter som står utanför Barbe De Stockholm´s skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Barbe De Stockholm´s förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Barbe De Stockholm rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Villkorsändringar

Villkorsändringar kan komma att ske. Det är upp till kunden att alltid vara uppdaterad av dessa. Vid köp på Barbe De Stockholm´s handelsplattformar så godkänner man där med villkoren och att man är införstådd i vad dessa innebär. Förändringar publiceras på handelsplattformarna och längst ner i villkoren kan man se när villkoren ändrats senast.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Barbe De Stockholm´s kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på salongcrystal.com